Baigėsi beglobių gyvūnų paramos akcija „Padėk“

  • Paskelbė : Laima Juodagalvienė
  • Paskelbta: 2023-12-03
  • Kategorija: Aktualijos

Lapkričio mėn. 6–11 klasių mokiniai aktyviai dalyvavo beglobių gyvūnų paramos akcijos „Padėk“ veikloje. Mokinių tarybos posėdžio metu buvo pritarta idėjai rinkti paramą Utenos gyvūnų globos namams. Net 40 mokinių pareiškė norą dalyvauti akcijoje, atnešė tėvų sutikimus, sudarė darbo grafiką, pagal kurį 22 dienas pasiryžo po pamokų po 2–3 val. stovėti Švenčionių parduotuvėse „Maxima“ ir „Lakaja“ ir rinkti keturkojams maistą, higienos priemones bei pinigines lėšas. Kiti mokiniai kasdien sunešdavo surinktą paramą, išrūšiuodavo ją bei suskaičiuodavo surinktus pinigėlius.

Veiklos užteko visiems, o rezultatas pranoko visų lūkesčius. Buvo nuostabu stebėti  mokinių dalyvavimą akcijoje, klausytis jų patirčių po bendravimo su parduotuvių lankytojais – paramos teikėjais. Visų akcijos dalyvių bendra nuomonė – gerų, dėkingų  ir nuoširdžių žmonių Švenčionyse yra žymiai daugiau negu piktų. Nemaža dalimi prisidėjo ir kiti gimnazijos bendruomenės nariai – mokytojai, mokiniai ir jų tėveliai – nešė maistelį, aukojo pinigus, padėjo mokiniams iš parduotuvių gabenti surinktą paramą. Dėkojame ir laikraščio „Žeimenos krantai“ vadovei Danutai Kaukėnienei už piniginį indėlį.

Gruodžio 2 dieną gimnazijos mokiniai lankėsi Utenos gyvūnų globos namuose – nuvežė per visą lapkričio mėnesį surinktą paramą – pilną krovininį mikroautobusą maistelio šuniukams ir kačiukams bei 1054 Eurus! Nuoširdžiausiai dėkojame visiems AUKOJUSIEMS, Švenčionių parduotuvių „Maxima“ ir „Lakaja“ vadovams, buvusiam gimnazijos mokiniui Domui Builiui (už paramos neatlygintiną transportavimą)! Na, o akcijos dalyviai – 6–11 klasių mokiniai – įrodė, kad auga jautri, atsakinga ir labai gyvūnus mylinti jaunų žmonių karta!

Mokinių, dalyvavusių akcijos „Padėk“ veikloje, mintys

„Ši akcija parodė, koks skirtingas ir žiaurus gali būti gyvūnėlių gyvenimas. Laiminga dalyvavusi akcijoje ir esu pasiryžusi tai daryti ateityje.“ (Augustė Rutkovskytė, IIIa kl.)

„Dalyvaudama šioje akcijoje pamačiau, kokiomis sąlygomis gyvena benamiai gyvūnai, kad jiems reikia labai daug pagalbos, buvo labai jautrus patyrimas.“ (Austėja Rutkovskaitė, IIIa kl.)

„Buvo graudu stebėti beglobių gyvūnų gyvenimą, bet malonu juos paremti ir ištiesti pagalbos ranką.“ (Aistė Miloševičiūtė, IIIc kl.)

„Buvo liūdna stebėti prieglaudoje esančius gyvūnus, bet kartu ir linksma, nes žinojau, kad jais rūpinasi kiekvieną dieną, maitina ir suteikia šilumą bei meilę.“ (Saulius Pašunas, IIIb kl.)

„Sveiki, iš pradžių buvo truputį baisoka stovėti parduotuvėje, vėliau pripratau ir labai patiko, o kai atvažiavome į prieglaudą, buvo gaila gyvūnėlių ir norėjosi pasiimti visus juos. Apibendrindama galiu sakyti, jog neapsakomai gera yra padėti gyvūnams, man labai patiko ši akcija.“ (Kamilė Jarmalytė, 6a kl.)

 „Šuniukų akys ir jų balsai, tikiu, nepaliko nei vieno abejingo. Aš taip pat nesu išimtis… Labai džiugu, kad mūsų mokykla ir Švenčionių gyventojai prisidėjo prie namų neturinčių gyvūnėlių gyvenimo.“ (Akvilė Sinkevičiūtė, IIIc kl.)

„Man labai patiko visa savanoriavimo akcija. Jos metu supratau, kad žmonių, norinčių prisidėti prie keturkojų likimo, yra kur kas daugiau, negu maniau anksčiau.“ (Augustė Ivanova, IIIc kl.)

„Buvo labai įdomus susitikimas su mūsų mažesniais keturkojais draugais. Graudu suprasti, kad ne visi turi galimybę gyventi su savo šeimininkais šiltuose namuose, kur yra mylimi. Bet labai puiku, kad yra tokių vietų, kaip Utenos gyvūnų globos namai, kuriuose gyvūnai prižiūrimi, maitinami bei vedžiojami!“ (Danas Baubinas, IIIc kl.)

„Džiugu, kad atsiranda žmonių, kurie aukoja savo laisvą laiką, padeda gyvūnams (tokie esame ir mes).“ (Daniil Jemeljanov, IIIc kl.)

„Man labai patiko kelionė, mėgstu gyvūnus, norėčiau dar grįžti.“ (Faina Trigolubova, 6a kl.)

„Man labai patiko prieglaudoje.“ (Austėja Strakšytė, 6a kl.)

„Kelionė buvo nuostabi.“ (Ugnė Nekrašaitė, 6a kl.)

„Kasdieną besirūpindamas gyvūnėliais iš globos namų gali patirti tikrą meilę.“ (Agneta Gaidytė, Ic kl.)

„Labai patiko ekskursija, ypač norėjosi pamatyti skirtingų veislių ir charakterių šunis bei kates. Taip pat buvo smagu jiems padėti. Galbūt kitą kartą galėsiu netgi maitinti gyvūnėlius, jei tik, aišku, leis gyvūnėlių prižiūrėtojai.“ (Aironas Paškevič, IIIc kl.)

„Džiaugiuosi prisidėjusi prie tokios doros ir išties naudingos akcijos. Labai skaudu matyti namų šilumos ir šeimininkų meilės neturinčius beglobius gyvūnėlius, bet buvo malonu stebėti, kaip atgyja likimo nuskriausti šuniukai, juos vedžiojant.“ (Brigita Miloševičiūtė, IIIc kl.)

„Dalyvavimas akcijoje buvo širdį šildanti patirtis. Buvo gera ir visai nesunku prisidėti prie pagalbos gyvūnėliams, juos pavedžioti, paglostyti, priversti jų uodegytes vizgėti, o akis blizgėti, atvežti mūsų krašto gerųjų žmonių paaukotus produktus.“ (Ieva Povilėnaitė, IIIc kl.)

„Šią dieną aš atsiminsiu tikrai ilgai. Tai buvo emocijų, patirties kupina diena. Be galo myliu gyvūnus ir norėtųsi kuo daugiau jiems padėti ir kuo dažniau ten grįžti.“ (Ugnė Builytė, Ic kl.)

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas