Netradicinio ugdymo diena

 

Švenčionių  Z. Žemaičio gimnazijos  1 klasių moksleiviai bei jų auklėtojai A. Čereškevičius, M. Zenkevičienė R. Grigonienė ir M. Vitkauskas spalio 13  dieną  lankėsi LRT ir Valdovų rūmuose.

LRT darbuotoja Raimonda įdomiai papasakojo apie muziejaus eksponatus, apie tai, kada pradėjo veikti lietuviška radijo stotis, gerokai vėliau televizija. Vaikai domėjosi mikrofonais, pirmaisiais televizoriais, pultais. Muziejus turi išlaikęs net kelis kostiumus, kuriuos siuvo televizijos siuvėjų komanda.

Vėliau apžiūrėjo įrašų studijas. Įdomiausia buvo studijoje, kur įrašinėjamos Gustavo enciklopedijos laidos. Vienaip atrodo mažytė virtuvėlė ir kėdė, nuo kurios taip meistriškai krenta Gustavas, paragavęs savo skaniųjų patiekalų, kitaip ten, kur filmuojamos Gustavo kelionės. Įspūdingai televizijos žiūrovams atrodė didžioji LRT studija, kuri buvo ruošiama laidos „Dainų daina“ įrašui. Pamatė, kaip vyksta laidos įrašas, kaip stovi kameros, ką sako vaizdo bei garso režisieriai, kur laidos vedėjas mato suflerio tekstą. Vėliau galėjo pasisukioti po „Panoramos“ studiją. Taip pat smagu  buvo koridoriuose sutikti televizijoje rodomus žmones.

LRT televizijos laidos vaikams ,,Gustavo enciklopedija“ virtuvėje

Papietavę vykome į Valdovų rūmus. Netradicinio ugdymo diena Valdovų rūmuose prasidėjo muziejaus darbuotojų  paskaita apie Vilniaus Žemutinės pilies raidą XIII–XV amžiuje. Gidai gimnazistus supažindino su ankstyviausios Lietuvos teritorijoje aptvarinės mūro pilies istorine raida – nuo jos pastatymo Gedimino kalno papėdėje iki perstatymo į rezidencinius rūmus. Taip pat sužinojome apie tyrimų metu aptiktus radinius ir jų išsaugojimo būdus, dvaro gyvenimą, tradicijas, interjerus ir kt.

Rengdami edukacinius užsiėmimus ir ekskursijas siekiame jas sieti su moksleivių ugdymo planais, taip papildydami mokykloje pamokų metu sukauptas žinias ir skatindami domėtis savo tautos bei šalies istorija. Neabejoju, kad tiek gimnazistams, tiek jų mokytojams ši diena buvo ne tik įdomi, bet ir naudinga.

Rimutė Grigonienė, 1c kl. auklėtoja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas