Svečiuose – Izraelio valstybės ambasadorius Amir Maimon

2015 m. spalio 1 dieną Švenčionių rajone  lankėsi Izraelio valstybės ambasadorius Lietuvoje Amir Maimon. Svečią lydėjo Švenčionių rajono meras Rimantas Klipčius, Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narys Darius Velička ir kiti. Vizito tikslas – susipažinti su mūsų rajonu, rajono žydų bendruomene ir paveldu, pramone, vietos verslu, turizmo galimybėmis, žuvininkyste, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos bendruomene ir užmegzti bendradarbiavimo ryšius.

Gimnazijoje vyko šiltas susitikimas su  vyresniųjų klasių mokiniais, mokytojais. Izraelio valstybės ambasadorius Lietuvoje Amir Maimon pasidalijo mintimis apie žydų istoriją, paveldą.

Gimnazijos prezidentė Ernesta Januševskaitė bei mokinės Eglė Šimkūnaitė ir Smiltė Jonušaitė  pristatė vykdomą istorinę tiriamąją veiklą, kuriai vadovauja istorijos mokytojos metodininkės Ona Orechovienė ir Vilija Jaksebogienė. Mokiniams tai buvo puiki galimybė dalyvauti pilietiškumo pamokoje.

Susitikimo pabaigoje svečias pasiūlė dalyvauti bendrame projekte bei vylėsi, kad šis susitikimas nebus paskutinis.

Gimnazijos metraštyje Izraelio valstybės ambasadorius Lietuvoje paliko įrašą su palinkėjimais dėl tolesnio bendradarbiavimo.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jolanta Paulavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas