Edukacinė išvyka į Šilutės kraštą

   Rugsėjo 29–30 dienomis ekologinio klubo „Žuvėdra“ narės vienuoliktokės ir jų mokytoja Oksana Gončarova dalyvavo pažintinėje išvykoje, kurią Šilutės regione organizavo Jaunųjų miško bičiulių sambūris kartu su Valstybinių miškų urėdija.

   Pirmiausia aplankėme Švėkšnos dvaro parką. Gidė papasakojo įdomią dvaro istoriją, ištyrinėjome parke augančius medžius, kurie iš tiesų yra ypatingi. Švėkšnoje auga vienas seniausių europinių kukmedžių Lietuvoje ir pats seniausias dviskiautis ginkmedis, kuris yra kilęs iš Tolimųjų Rytų. Toliau žygiavome Kintų girininkijos mokomuoju-rekreaciniu taku ir išvydome Didžiąją Kintų tują. Išvargusios po žygio, Kintų Vydūno kultūros centre klausėmės vėtrungių istorijos, kuri buvo pasakojama žemaičių tarme. Įsikūrusios Palangoje, nepraleidome galimybės pasigėrėti jūra, pasiklausyti jos ošimo, pasivaikščioti J. Basanavičiaus gatve bei pajausti kurorto atmosferą.

    Kitą dieną lankėmės Aukštumalos aukštapelkėje, tyrinėjome augaliją, ja grožėjomės. Išvyką tęsėme Ventės rago ornitologinėje stotyje, kur žiedavome paukštelius bei sužinojome, kad pro Ventės ragą rytine Baltijos jūros pakrante driekiasi vienas didžiausių paukščių migracijos kelių, kuriuo per dieną praskrenda net iki 200 tūkst. paukščių. Pažintinę išvyką baigėme pasivaikščiojimu su gide po Šilutės miestą –  buvo įdomu išgirsti  šio miesto istoriją.

Klubo narių mintys apie išvyką:

„Man labai patiko išvyka – buvo daug įvairių veiklų, o ir kelionė su gera draugija neprailgo.“ Augustė

„Buvo ne tik linksma, bet ir naudinga. Susipažinau su Šilutės krašto gamta, kultūra, tai mane sužavėjo.“  Akvilė

Dėkojame Valstybinei miškų urėdijai už suteiktas žinias, patirtus įspūdžius ir ekologinio klubo „Žuvėdra“ vadovei Oksanai Gončarovai už rūpestį.

Autorius:
Ieva Povilėnaitė, IIIc klasė

Nuotraukos:
Oksana Gončarova

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas