IN MEMORIAM VYTAUTAS LAUŽADIS

  • Paskelbė : Laima Juodagalvienė
  • Paskelbta: 2023-11-02
  • Kategorija: Pranešimai

    „Tarp mūsų gyvena pabaiga, ji visur atseka, – nesvarbu, kur nukeliautume, ji išnyra taip netikėtai, ir niekad negali žinoti, iš kurios pusės ji tave užpuls, nespėji nė jos pavidalo įžvelgti, neišmanai, kaip su ja kovoti“ (Vincas Mykolaitis-Putinas)

    2023 metų lapkričio 1 d.  į Amžinybę, sulaukęs 96-erių, išėjo ilgametis mūsų gimnazijos fizinio ugdymo mokytojas Vytautas Laužadis. Kilęs iš Rokiškio rajono, baigęs studijas Kūno kultūros institute, savo šaknis įleido Švenčionyse, čia sukūrė šeimą, rūpinosi rajono sportiniu gyvenimu. Vytautas Laužadis fizinio ugdymo mokytoju išdirbo 50 metų. Pažinoję Vytautą žmonės jį apibūdina kaip paprastą, kuklų žmogų, be kurio buvo  neįsivaizduojami Švenčionių rajono sportiniai renginiai.  Vytautas ne tik ugdė būsimus sportininkus, bet ir pats dalyvavo varžybose, jas organizavo bei daug laiko skyrė teisėjavimui. Už šią ilgametę veiklą jis buvo ne kartą apdovanotas – išsaugota daugybė  pagyrimų ir padėkų raštų, liudijančių begalinį atsidavimą šiai veiklai.

    Mokytojo gyvenimo prasmė – ugdyti mokinio asmenybę, būti jo kelrode žvaigžde, atiduoti visą save, nors kartais ir labai sunku tai daryti. Vytautas toks ir buvo, stengėsi išugdyti ne tik daugybę puikių sportininkų, bet ir gerų žmonių, jo dėmesio užteko kiekvienam mokiniui. Mokytojas iki šiol išsaugojęs savo žurnaliukus su mokinių sąrašais – tiek svarbūs yra buvę jam šie žmonės.

    Didžiausias apdovanojimas, kurį Vytautui suteikė likimas, kaip jis pats sakė, tai du sūnūs, dvi anūkės ir anūkas, du proanūkiai. Nuoširdžiai užjaučiame velionio artimuosius ir liūdime kartu su jais.

Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos bendruomenė

Nuotraukos:
Virgilijus Cicėnas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas