Projekto „Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje” veiklos

Po truputį įsibėgėja jau septintasis mokykloms skirtos programos „Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje“ sezonas! Šiemet 17 tyrinėjančių mokyklų drauge su asociacijos „Kūrybinės jungtys“ kuriančiais praktikais pradėjo mokinių ir mokytojų kūrybingumą, kritinį mąstymą ir kitas svarbiausias kompetencijas įgalinančią kelionę, kurios metu dalyviai sprendžia sau aktualius mokymosi iššūkius ir kuria aktualų, XXI amžiaus savastį atliepiantį ugdymo procesą. Kaip atrodo ši kelionė, kuo ji naudinga, galima pamatyti UAB „Artlogas“ komandos kurtame filme,  kuriame dalijamasi įžvalgomis apie patirtį, įgytą dalyvaujant šiame projekte 2021–2022 mokslo metais.

Programą „Tyrinėjimo menas: mokomės bendruomenėje“ 2022–2023 mokslo metais įgyvendina asociacija „Kūrybinės jungtys“, bendradarbiaudama su Vilniaus miesto savivaldybe, EDU Vilnius, menininkų grupe „Žuvies akis“ bei Aktyvių piliečių fondu, finansuojamu EEE finansinio mechanizmo lėšomis. Asociacijos „Kūrybinės jungtys“ veiklą finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Džiugu, kad tarp 17 tyrinėjančių mokyklų yra ir mūsų gimnazijos mokinių ir mokytojų komanda. Smagu skaityti dalyvių atsiliepimus apie programos „Tyrinėjimo menas“ veiklas. Ic klasės mokinė Ugnė sako, jog „Tyrinėjimo menas“ suteikė galimybę geriau pažinti savo klasės draugus ir mokytojus, čia ji smagiai praleido laiką. Tos pačios klasės mokinės Viktorijos manymu, „Tyrinėjimo menas“ yra puikus projektas, kuris leido labiau pažinti kitus, visi galėjo atsipalaiduoti žaisdami žaidimus.

Labai pozityviai apie programą „Tyrinėjimo menas“ kalba mokytojai – šių veiklų dalyviai.  Istorijos mokytoja Ramunė Skripskaitė Li sako: „Šios programos metu pamačiau, kad kai kurie mokiniai moka ir gali būti kitokie! Dar kartą įsitikinau, kokie kūrybingi kolegos ir kaip smagu praleisti laiką su mokiniais už mokyklos ribų.“

Dailės mokytojos Jūratės Vitkauskienės manymu, „projektas padės pedagogams tobulėti, plėsti akiratį, kūrybiškumo ribas, taikyti naujus aktyvius metodus, ugdymo procesą organizuoti inovatyviau, geriau pažinti mokinius, siekti konstruktyvaus bendravimo, bendradarbiavimo, atradimo džiaugsmo patyrimo, bendravimo kultūros, visapusiškos pagarbos ugdymo“. Jūratei džiugu, kad projekto kūrėjoms – jaunoms ir entuziastingoms ne pedagogikos srities atstovėms  Eglei ir Ievai – rūpi švietimo situacija ir jos padės mūsų dalyviams atrasti naujų veiksmingų patirčių.

Socialinei pedagogei Teresai Godlevskienei svarbu geriau pažinti mokinius, ji sako: „Dalyvaudama kūrybinių jungčių projekte su Ic klasės mokiniais (su jais dirbu pirmus metus) turiu galimybę geriau pažinti mokinius neformalioje aplinkoje, pamatyti jų poreikius ir charakterio ypatumus, išsiaiškinti problemas bei norus. Mokytojų klubo grupėje esame skatinami taikyti netradicinius darbo metodus, praplėsti savo pasaulėžiūrą, ugdyti kūrybiškumą.“ 

Siūlome peržiūrėti projekto kūrėjos Ievos nuotraukas iš pirmųjų veiklų, kurios gimnazijoje vyks iki 2023 metų balandžio mėn.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas