Alyvų ,,Planetų“ alėja mokyklos teritorijoje

Gražų gegužės 17 d. rytą 6b klasės mokiniams vyko integruota gamtos ir žmogus (mokytoja Oksana Gončarova) ir technologijų (mokytoja, klasės auklėtoja Jurgita Travkina) pamoka. Jos metu buvo pasodinta alyvų ,,Planetų“ alėja. Mokiniai pasiskirstė į grupes po du, išrinko savo alyvai planetos ar žvaigždės pavadinimą, susipažino su medžių sodinimo taisyklėmis ir kibo į darbą. Visi draugiškai, padėdami vienas kitam, linksmai ir smagiai įvykdė savo misiją – buvo pasodinta vienuolika medelių.

Idėją pradėti sodinti alyvų alėją pasiūlė gimnazijos ekologinis klubas ,,Žuvėdra“, pritarus gimnazijos direktorei Rimai Razmienei. Visi gimnazijos bendruomenės nariai gali pasodinti alyvos medelį – pavasarį ir vasarą alyvos visus džiugins žiedais, o rudenį ir žiemą sėklomis aprūpins žiemojančius paukščius.

Dėkojame idėjos įgyvendinimo pradininkams 6b klasės mokiniams, kurie taip prasmingai apibendrino  temą ,,Žemė ir kosmosas“ bei susipažino su medžių (krūmų) sodinimo ir priežiūros technologija. Alyva – amžinybės simbolis. Amžinai klestėti mokiniai linkėjo ir gimnazijai.

 

Nuotraukos:
Oksana Gončarova

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas