Pilietiškumo pamoka su LR Prezidentu Gitanu Nausėda

  • Paskelbė : Laima Juodagalvienė
  • Paskelbta: 2024-05-25
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 23 d. popietę mūsų gimnazijoje vyko pilietiškumo pamoka „Geras politikas – tvirtos valstybės kūrėjas“. Diskusijoje dalyvavo Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, Švenčionių rajono savivaldybės meras Rimantas Klipčius bei gimnazistai Karina Adomavičiūtė, Indrė Bečelytė, Eigintas Urbanavičius, Rūta Vilkuotytė. Diskusiją moderavo gimnazistai Justina Simonaitė ir Rokas Petrovičius. Pilietiškumo pamokoje dalyvavo ir klausėsi diskusijos daug mokinių ir mokytojų.

Geras politikas yra esminis tvirtos valstybės kūrėjas, nes jo sprendimai ir veiksmai lemia šalies stabilumą bei piliečių gerovę, todėl neatsitiktinai diskusijai pasirinkta ši tema. Buvo kalbama apie tai,  kokias savybes turi turėti geras politikas, ar reikia papildomai mokytis ir ruoštis, jei norima tapti politiku, kaip jaučiasi politikas (prezidentas, meras) priimdamas svarbius sprendimus, ar mūsų visuomenė yra pakankamai politiškai aktyvi. Diskusijoje aptartos ir švietimo srities problemos, kalbėta apie privalomą matematikos egzaminą, tarpinius patikrinimus, patiriamą stresą laikant egzaminus ar  priimant svarbius sprendimus. Pamokos pabaigoje prieita prie išvados, jog tvirtos valstybės kūrėjas yra geras politikas ir aktyvi, pilietiška visuomenė.

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė gimnazijai padovanotoje „Aušros“ įvadinėje knygoje, metraščio klasės svečių knygoje.  Gimnazijos metraščio klasėje svečiai klausėsi pasakojimo apie gimnazijos istoriją, bendravo su mokiniais ir mokytojais.

Nuotraukos:
Virgilijus Cicėnas, Mantvydas Gimbickis

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas