Karjeros savaitė

  • Paskelbė : Laima Juodagalvienė
  • Paskelbta: 2023-05-21
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

    

Š. m. gegužės 15–19 dienomis gimnazijoje organizuota Karjeros savaitė, kurios metu vyko įvairios veiklos, ugdančios mokinių karjeros kompetencijas: savęs pažinimo, karjeros galimybių pažinimo, planavimo ir įgyvendinimo. Mokiniai vyko į patyrimines ir profesinio veiklinimo išvykas, dalyvavo įvairiuose renginiuose. Netradicines pamokas vedė mokinių tėveliai, lektoriai, savo srities profesionalai, įmonių atstovai, jie pasakojo mokiniams apie savo veiklas, suteikė naudingų žinių.

7b klasės mokiniai su klasės vadove R. Skripskaitė Li lankėsi įmonėje „Matvyda“, kurios bendrasavininkė yra Justės mamytė Vida Jakutienė. Ši įmonė yra į aukštas siuvimo technologijas orientuota kokybiškų rūbų gamintoja, turinti ilgametę patirtį siuvimo srityje. Šioje įmonėje siuvami įvairūs drabužiai: suknelės, džemperiai, net motociklininkų drabužiai. Septintokai pamatė, kaip iš tikrųjų atrodo siuvėjo darbo vieta, kokia yra darbo specifika. Mokiniai buvo nustebę, kad drabužis turi nukeliauti per tiek daug rankų, kol jis paruošiamas nešioti. Gal siuvėjo profesija taps kurio nors dabartinio septintoko svajonių profesija?

5a klasės mokiniai su klasės vadove Jolita Žemiene lankėsi Švenčionių rajono savivaldybėje. Mokiniai susitiko su mokinio Tito mama Ramune Jakubėniene, kuri pristatė savivaldybės darbuotojų profesijas, papasakojo, koks atsakingas yra savivaldybės darbuotojo darbas.

Artėja stojimų į aukštąsias mokyklas pokyčiai.  Į gimnaziją atvyko ir su I–IV gimnazijos klasių mokiniais susitiko Vilniaus Gedimino technikos universiteto stojančiųjų priėmimo ir informavimo centro vyriausioji specialistė Valerija Bernotienė. Viešnia pristatė mokiniams universiteto studijų programas, akcentavo, kokie stojimo pokyčiai laukia būsimų 12 klasių mokinių ir ką turi žinoti 10 klasių mokiniai.

Studijų galimybes  Kazimiero Simonavičiaus universitete pristatė teisės ir technologijų instituto studijų ir mokslo vadovas  Olegas Beriozovas. Svečias pasakojo apie universitete esančias unikalias studijų programas, apie galimybę studijų programas mokytis anglų kalba.

Gimnazijoje lankėsi kultūros centro darbuotojos Jolanta Jurkuvėnienė, kultūros renginių vadybininkė, renginių režisierė, ir Inesa Bagdonienė, kultūros projektų vadovė. Pamokoje mokiniai iš žurnaluose esančių nuotraukų dėliojo koliažą, kaip jie mato kultūros centrą ir jame vykstančias veiklas, darbuotojų kasdienį darbą. Šeštų ir aštuntų klasių mokiniams Švenčionių verslo ir turizmo informacijos centro specialistė Jolanta Jarošaitė papasakojo apie centro veiklų įvairovę.

Organizuotos išvykos į Švenčionių pasienio užkardą ir Švenčionių rajono viešąją biblioteką. Išvykų metu mokiniai turėjo galimybę susipažinti su pasieniečio ir bibliotekininko profesijomis.

Smagus buvo  mokinių susitikimas su buvusiais gimnazijos mokiniais Dagne Maslianikaite ir Ignu Čereškevičiumi. Dagnė studijuoja Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute. VU TSPMI – viena ryškiausių socialinių mokslų įstaigų Vidurio ir Rytų Europoje bei Baltijos regione. Dagnė pristatė studijų programas, praktikos galimybes, tarptautinę mainų programą. Ji pasidomėjo, ar mokiniai domisi šalies politine padėtimi, ką žino apie Lietuvos ministerijas. Ignas studijuoja VU ekonomikos ir verslo administravimo fakultete, taip pat dirba šiame fakultete. Svečias pabrėžė, jog baigus šio fakulteto studijų programas atsiveria daug galimybių, ir pristatė garsius asmenis, baigusius šį fakultetą. Ignas akcentavo, jog universitete vyrauja šilti dėstytojų ir studentų santykiai. Mokiniai džiaugėsi informatyviais susitikimais su alumnais.

Karjeros savaitės metu mokiniai išgirdo naudingos informacijos apie įstaigose, įmonėse vykdomas veiklas. Sužinojo,  kokių profesijų žmonės ten dirba ir kokiems mokomiesiems dalykams mokykloje turėtų skirti daug dėmesio, jei norės ateityje rinktis vieną iš šių profesijų.

Karjeros specialistės Asta Abramovičienė ir Lilija Rutkovskaja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas