Tylos, ramybės ir meditacijos kampelis

Žmogui patirti sėkmę šiuolaikiniame pasaulyje nėra lengva, tai  iššūkis, verčiantis jį nuolat būti aktyvų, siekti, nenurimti. Toks gyvenimo ritmas išvargina, todėl dažnas ieško būdų pasimėgauti ramybe, atsipalaiduoti, pabūti tyloje. Pagaliau galime jums pristatyti šiais mokslo metais gimnazijoje vykdytą projektą „Išmokti išlikti sveikam“. Projekto tikslas – paauglių ir pedagogų sveikatos ugdymo praktinis įgyvendinimas, realizuojant visus svarbiausius poreikius: psichologinę ir emocinę sveikatą šiuo pandemijos laikotarpiu (nerimą, stresą, depresiją), neigiamą triukšmo poveikį. Pagrindinis uždavinys  – įrengti vyresniųjų klasių mokiniams ir pedagogams sveikatos ugdymui palankią ir patrauklią edukacinę ramybės erdvę. Džiaugiamės, kad projekto idėją įgyvendinti padėjo (inicijavo ramybės kampelio sienos tapybą) menų studijos narės Evelina Matukaitė, Austėja Čepulytė ir Milana Čepulkovskytė (vadovė Jūratė Vitkauskienė). Dėkojame buvusiai gimnazijos mokinei Gabijai Vitkauskaitei, sukūrusiai sapnų gaudykles.  

Mums svarbu, kad čia būtų gera, ramu ir tylu. Todėl, kai ateisite, išjunkite mobiliuosius telefonus, sutelkite dėmesį į kvėpavimą, o aplinkiniai garsai kaip ir mintys lai gyvena savo gyvenimą. Ramybės metu mokykitės tiesiog būti ir stebėti, kas vyksta, nieko nedarykite ir nesistenkite kažką pakeisti, priimkite tai, kas yra: mintis, liūdesį, skausmą ir nusivylimą. Nuo kitų metų planuojame organizuotai vykdyti kvėpavimo technikos praktikos užsiėmimus. Linkime visiems gražios vasaros, o mes nesustosime kurti ir siekti, kad visiems gimnazijoje būtų gera.

(Švenčionių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos rengimo ir įgyvendinimo projekto lėšos)

 

Nuotraukos:
Virgilijus Cicėnas, Mantvydas Gimbickis

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas