Projekto „Žalioji odisėja“ pusfinalis

    Spalio 26 d. IIIc klasės mokinės  Augustė, Ieva, Brigita, Aistė, Akvilė, Justina,  ekologinio klubo „Žuvėdra“ narės, dalyvavo visoje Lietuvoje vykstančio projekto „Žalioji odisėja“ pusfinalyje (mokytoja koordinatorė Oksana Gončarova). Šio konkurso pagrindinis tikslas – atkreipti moksleivių dėmesį į aplinkosaugos problemas ir jų sprendimo būdus tiek Lietuvoje, tiek Europoje, tiek mūsų pačių kasdienybėje.

    Dar šių metų pavasarį įveikėme projekto pirmąjį etapą, praktinę užduotį, kurios metu supažindinome ir priminėme Švenčionių rajono gyventojams apie atliekų tvarkymą, taisyklingą rūšiavimą bei jo svarbą šiomis dienomis. Šis etapas atvėrė duris į „Žaliosios odisėjos“ pusfinalį, kuriam ruošėmės visą rudenį – stropiai skaitėme aplinkosauginės knygas, įsigilinome į rūšiavimo taisykles, domėjomės Europos tvarumo tikslais. Spalio 26 d. nuotoliniu būdu vykusiame pusfinalyje, atsakiusios į 40 klausimų ir įvykdžiusios 3 interaktyviąsias praktines užduotis, patekome į finalą! Iš 50 dalyvavusių komandų į kitą etapą pateko tik 15. 

    Nekantriai laukiame lapkričio 29 dienos, kai galėsime savo jėgas išbandyti „Žaliosios odisėjos“ finale, kuriame dalyvausime jau antrus metus iš eilės.

 

 

Autorius:
Ieva Povilėnaitė IIIc klasė

Nuotraukos:
Akvilė Sinkevičiūtė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas