Karjeros savaitė 2024

  • Paskelbė : Laima Juodagalvienė
  • Paskelbta: 2024-05-12
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

     Gegužės 6–10 dienomis gimnazijoje vyko Karjeros savaitės renginiai – mokiniai dalyvavo įvairiose veiklose. Gegužės 7 dieną gimnazijoje lankėsi Vilniaus kolegijos komanda. Svečiai susitiko su II–IV gimnazijos klasių mokiniais. Studentų priėmimo organizavimo vadovė Andželika Slimanavičienė pristatė studijų programas, įvardijo dažniausiai daromas stojimo klaidas bei atsakė į gimnazistų klausimus. Lektoriai Karolis Bojakovas ir Indrė Andriulionytė II gimnazijos klasių mokiniams vedė pamoką tema ,,Linksmieji robotai, pažink ir kurk“. Lektoriai atsivežė ir pademonstravo mokiniams robotą-šunį. Mokiniai patys turėjo galimybę sukonstruoti robotukus.

        8 klasės mokiniams vyko susitikimas su Švenčionių rajono savivaldybės viešosios bibliotekos skaitytojų aptarnavimo bibliografinio-informacinio skyriaus komunikacijos specialiste Vaida Švalkiene, kuri pasidalino savo karjeros istorija, papasakojo apie komunikacijos specialisto profesiją ir reikalingas kompetencijas, pristatė savanorystės veiklas bibliotekoje.

    Gegužės 9 dieną su III–IV gimnazijos klasių mokiniais susitiko VILNIUS TECH stojančiųjų priėmimo ir informavimo centro vyriausioji specialistė Valerija Bernotiene. Viešnia vedė pamoką tema ,,Ateitį kuriame kartu su VILNIUS TECH“. Mokiniai sužinojo apie studijų universitete galimybes, rinkos tendencijas ir ateities perspektyvas, taip pat apie išankstinio priėmimo teikiamas galimybes (įstojus į mokamą studijų programą I kurse mokėti nereikia).

Gegužės 8 ir 10 dienomis 5a, 6a klasių  mokiniai dalyvavo „Sėkmės  pamokoje“, kurią vedė Švenčionių jaunimo laisvalaikio užimtumo specialistė  Lijana Bojarunecienė. Lijana papasakojo apie savo  profesiją, prisiminė dienas, praleistas mokykloje,  kalbėjo apie mėgstamas veiklas, užsiėmimus.

   Gegužės 10 d. gimnazijoje lankėsi Vilniaus universiteto ryšių su mokyklomis koordinatorius Evaldas Matijošaitis. Svečias žaidimo forma pristatė universiteto fakultetus, gretutines studijas, universiteto tradicijas, išskirtinumą, iniciatyvas  bei karjeros galimybes. Žaidime-klausimyne apie universitetą daugiausiai taškų surinko IIIb klasės mokinys Mantvydas Gimbickis ir laimėjo žaidimo prizą.

   Klasės valandėlių metu šią savaitę  mokiniai turėjo galimybę „pasimatuoti“ savo tėvelių profesijas. Įvairių dalykų mokytojai vedė  integruotas karjeros pamokas. Karjeros savaitės veiklų tikslas – supažindinti moksleivius su profesijų įvairove ir paskatinti juos dar mokykloje pradėti ruoštis sėkmingai karjerai, o abiturientams, neapsispendusiems dėl studijų krypties, atsakyti į iškilusius klausimus.

 

                                                                                                                                                                                                                       Karjeros specialistės Asta Abramovičienė, Lilija Rutkovskaja

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas