Nuo gyvūnėlių maitinimo iki inkilų kabinimo šventės

     Neformalaus vaikų švietimo programų ,,Pažinkime savo kraštą“ ir ekologinio klubo ,,Žuvėdra“ nariai pavasarį aktyviai. Kovo 1 dieną lankėsi Ažūmiškės II viensėdyje Švenčionių rajone įsikūrusiame Gyvūnų parke. Šios išvykos metu mokiniai ne šiaip pamaitino stumbrus, danielius, elnius, bet ir bendravo su Valstybinių miškų urėdijos Švenčionėlių regioninio padalinio medelyno specialistu Rimantu Nalivaika ir Valstybinių miškų urėdijos Švenčionėlių regioninio padalinio Švenčionių girininkijos girininku Leonu Zabiela. Iš jų sužinojo apie šių rūšių gyvūnų savybes, ypatumus. Mokiniai mokėsi bendrauti ir rūpintis gyvūnais, vystė empatinius gebėjimus ir didino atsakomybės jausmą.

      Kovo 9 dieną būrelių nariai kartu su Valstybinių miškų urėdijos Švenčionėlių regioninio padalinio specialistais dalyvavo inkilų kabinimo šventėje ,,Paukščiai grįžta namo“ prie Bėlio ežero. Šios akcijos metu mokėsi taisyklingo inkilų kabinimo, kad šie paukščiams būtų patrauklūs ir saugūs, pasikartojo paukščių rūšis, dažniausiai aptinkamas mūsų miškuose ir sužinojo, kuo turi skirtis skirtingų rūšių paukščių inkilai. Mokiniai patys pabandė iškelti inkilą.

Grįžome su puikiomis emocijomis ir padarę gerą darbą, pakabinę inkilus ir laukdami sugrįžtančių giesmininkų. Toks miškininkų ir mokinių bendradarbiavimas skatina mylėti gamtą, kurti vertybines gamtosaugines nuostatas.

Dėkojame Valstybinių miškų urėdijos Švenčionėlių regioninio padalinio vadovui Giedriui Grincevičiui ir specialistams už bendravimą ir bendradarbiavimą.

 

Autorius:
Oksana Gončarova, Ramunė Skripskaitė Li

Nuotraukos:
Rimantas Nalivaika

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas