Lyderiais negimstama, jais tampama

  • Paskelbė : Laima Juodagalvienė
  • Paskelbta: 2023-03-28
  • Kategorija: Renginiai

     Kovo 24 d. Ib klasės mokiniai dalyvavo Nacionalinės premijos laureato Jono Vaitkaus režisuotame spektaklyje „1984. Išgyvenimo drama sovietiniame bunkeryje“, taip pat netradicinėje integruotoje fizinio ugdymo ir etikos pamokoje „Lyderiais negimstama, jais tampama“. Šią dieną puikiai susipynė ateitis ir dabartis, žmogaus galios ir valia ieškant savęs šiuolaikinėje visuomenėje. Spektaklis mokiniams padėjo suprasti, kaip reikėjo išgyventi sovietinio režimo dramą ir kaip suvaldyti savo emocijas atsidūrus kitoje aplinkoje, pasikeitus sąlygoms. Buvo galima realiai patirti, ką reiškia atsisveikinti su savo asmeniniais daiktais, apsirengti sovietinėmis šimtasiūlėmis, nerti į įtampos ir socialinių keistenybių pilną SSRS piliečio gyvenimą.

     Šiuolaikinio gyvenimo privalumus mokiniai pamatė susitikime su sporto treneriu Tomu Stūgliu, kuris nuo mokyklos suolo daug sportavo, mąstė apie trenerio profesiją ir siekė savo svajonės. Jis pabrėžė,  kad, norėdamas pasiekti savo gyvenimo tikslą,  žmogus turi būti sąžiningas, geranoriškas, drasus, stiprus, draugiškas, stengtis puikiai atlikti savo darbą. Tomui darbas tapo ne tik pragyvenimo šaltiniu, bet ir gyvenimo būdu. Gera, kai ne tik uždirbi, bet ir įgyvendini savo norus: vedi seminarus apie sveiką mitybą, organizuoji vasaros sporto stovyklas, eini į žygius, kopi į kalnus – pasiektos Monblano, Everesto, Kilimandžaro viršūnės.

     Tikėkimės, kad edukacinės išvykos metu mokiniai gerai suprato V. Lambardi žodžius: „Lyderiais negimstama, jais tampama. Jais tampama kaip ir bet kuo kitu – per sunkų darbą. Tai yra kaina, kurią privalu sumokėti, kad pasiektume bet kokį tikslą.“

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas