Respublikiniame konkurse-viktorinoje „Auginkime mišką – augsime ir mes“– pirmoji vieta

Birželio 5 dieną ekologinio klubo ,,Žuvėdra“ komanda, kurią sudarė penkios narės: Augustė Ivanova, Akvilė Sinkevičiūtė, Brigita Miloševičiūtė, Ieva Povilėnaitė, Goda Lazdinytė – su klubo vadove Oksana Gončarova ir sirgaliais vyko į Kauną, kur turėjo dalyvauti VDU žemės ūkio akademijoje vyksiančioje viktorinoje moksleiviams ,,Auginkime mišką – augsime ir mes“. Viktorina, skirta tarptautinei Miškų dienai paminėti, simboliškai vyko Pasaulinės aplinkos apsaugos dieną. Renginys tarsi  sujungė gamtą mylinčius žmones – mokinius ir miškininkus, pedagogus ir akademikus, skatino atsigręžti į gamtą, kurios dalis esame visi. Viktorinoje dalyvavo Jaunųjų miško bičiulių ir gamtą mylinčių mokinių komandos iš 8 mokymo įstaigų: Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos, Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus, Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazijos, Kaišiadorių r. Kruonio pagrindinės mokyklos, Kauno r. Raudondvario, Širvintų r. Gelvonų, VDU Ugnės Karvelis ir Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijų.

Renginio pradžioje visos komandos prisistatė (prisistatymo tema – „Žmogaus ir miško santykis“). Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos komandos ,,Žuvėdra“ narės pateikė komisijai skaidres, padeklamavo savo kūrybos eilėraštį ,,Miške aš atradau save“ ir gavo 9 balus (iš 10 galimų surinkti balų).  Po to reikėjo įveikti trijų sudėtingumo lygių viktorinos klausimus. Pirmame ture buvo dviejų atsakymų pasirinkimas, antrame ir trečiame – trijų ar daugiau. Atsakinėjant į viktorinos klausimus komandoms reikėjo žinių apie gamtą ir miškus, taip pat sėkmės. Atsakymus ir surinktus balus visi viktorinos dalyviai stebėjo didžiuliame ekrane.

Komandų prisistatymus vertino bei viktorinos eigą stebėjo komisijos nariai: VMU Žmonių ir kultūros skyriaus vadovė Izolda Baltutė ir Dubravos regioninio padalinio gamtotvarkos specialistas Tomas Valiauskas, VDU ŽŪA Miškų ir ekologijos fakulteto dekanas prof. Vitas Marozas ir šio fakulteto Miško mokslų katedros lektorė dr. Jolanta Stankevičiūtė, komisijos pirmininkė Kauno švietimo inovacijų centro direktorė Rasa Bortkevičienė.

Viktorinos „Auginkime mišką – augsime ir mes“ nugalėtojais tapo mūsų, ekologinio klubo „Žuvėdra“, nariai (vadovė Oksana Gončarova).  Antroji vieta atiteko  Jaunųjų miško bičiulių „Berželiai“ iš Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos komandai (vadovė Rita Dereškevičienė),  trečiąją vietą iškovojo Širvintų r. Gelvonų gimnazijos komanda (vadovė Sondra Bartulienė).

Viktorinos nugalėtojams ir prizininkams buvo įteikti Valstybinių miškų urėdijos diplomai, atminimo prizai-statulėlės ir asmeninės dovanos kiekvienam komandos nariui. Į namus grįžome laimingi, įgiję daugiau žinių apie mišką ir miško ekosistemą. 

Brigita Miloševičiūtė, IIIc kl.

Autorius:
Brigita Miloševičiūtė, III c klasė

Nuotraukos:
Oksana Gončarova

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas