„Tautiškai giesmei – 125“

     Lapkričio 11 d. neformaliojo ugdymo programų „Pažinkime savo kraštą“ ir „Vokalinis ansamblis“ nariai vyko į Kudirkos Naumiestį. Jie dalyvavo integruotame istorijos ir muzikos projekte „Tautiškai giesmei – 125“, skirtame V. Kudirkos mirties metinėms paminėti. Šios pažintinės išvykos metu mokiniai, eidami knygnešių keliais, susipažino su turtinga Kudirkos Naumiesčio miestelio istorija. Buvo įdomu aplankyti istoriškai svarbias vietas, kur gyveno, dirbo didis tautos žadintojas V. Kudirka. Prie „Varpo“ redaktoriaus kapo kartu sugiedota „Tautiška giesmė“ visus tarsi suvienijo, o patirtas ypatingas jausmas ilgam išliks atmintyje.  Daug naujo apie mums dar mažai žinomus tautinės savimonės žadintojus išgirdome apsilankę Vinco Kudirkos muziejuje.

     Buvo smagu, tiek toli nukeliavus, aplankyti mūsų krašto žmogų, gerb. kunigą Romualdą Vitkovskį, jau dešimtmetį atliekantį tarnystę pačioje didžiausioje to krašto Šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčioje.

     Ši išvyka paskatino geriau pažinti ne tik savo gimtąjį miestą, bet ir aplankyti kitas įsimintinas, istoriškai, kultūriškai svarbias vietas. Nevalia pamiršti, kaip rašė V. Kudirka, kad „gyvenimas ne tam, kad iš jo imtume, o kad kuo daugiau duotume“.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas