Vaikų darbų paroda „Kodėl aš noriu būti miškininku“ Palūšėje

Aukštaitijos nacionalinio parko Meironų take prie Lūšių ežero birželio 8 d. vyko konkurso ,,Kodėl aš noriu būti miškininku“ piešinių parodos atidarymas.

Daug suvažiavusių svečių, savivaldybės atstovų, gamtininkų, miškininkų ir žinomų fotografų džiaugėsi gamtoje eksponuotais vaikų darbais. Tarp jų buvome ir mes, Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos ekologinio klubo ,,Žuvėdra“ nariai, kartu su Švenčionių rajono savivaldybės vicemeru Eriku Demidovu, mero patarėja Teresa Sansevičiene ir mokytoja Oksana Gončarova.

Vaikštinėdami pažintiniu Meironų taku apžiūrėjome tarp medžių iškabintus konkurso dalyvių piešinius, rašinius, juos aptarėme. Darbus bus galima pamatyti iki pat rudens, nes jie perkelti ant specialios medžiagos, kuri nebijo lietaus.

Po parodos atidarymo vyko daug edukacinių susitikimų, dirbtuvių. Miškų ir ekologijos fakulteto Tado Ivanausko ornitologų klubo nariai pasakojo, kaip pagaminti inkilus atskirų rūšių paukščiams, voverėms, vabalams. Susitikome ir bendravome su gamtos fotografu, LRT laidos  „Gamtininko užrašai“ autoriumi Mariumi Čepuliu. Susipažinome su miškininku, fotografu ir paukščių plunksnų kolekcionieriumi Mindaugu Ilčiuku, kuris labai įdomiai ir įtraukiai pasakojo apie paukščius.

Labai turiningai praleidome laiką, be to, mokiniai pagerino savo gamtamokslinę kompetenciją.

Dėkojame organizatoriams, puikiems edukatoriams, kurie mokė mus pajusti gamtos grožį, saugoti ir puoselėti savo aplinką.

Autorius:
Oksana Gončarova

Nuotraukos:
Oksana Gončarova

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas