„Žaliųjų idėjų festivalis ‘23” Prezidentūros parke

Jau trečius metus organizuojamas Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos inicijuotas Žaliųjų idėjų festivalis! Šiais metais renginys vyko pirmadienį (birželio 5 d.) ir buvo orientuotas į moksleivių auditoriją. Ekologinio klubo „Žuvėdra“ nariai kartu su mokytojomis Oksana Gončarova ir Ramune Skripskaite Li aktyviai dalyvavo festivalio veiklose.

Renginio tikslas – supažindinti mokyklinio amžiaus vaikus ir visuomenę su aplinkosaugos inovacijomis, žaliosiomis iniciatyvomis bei projektais ir paskatinti kiekvieną prisidėti prie tvaresnės Lietuvos kūrimo. Trečius metus iš eilės vyksiantis festivalis – erdvė diskutuoti, mokytis ir atrasti būdų, kaip žaliąsias idėjas pritaikyti kasdienybėje.

Prezidento rūmų vidiniame kieme ir parke įmonės, institucijos, nevyriausybinės organizacijos, bendruomenės pristatė savo žaliąsias idėjas. Žaliųjų idėjų festivalyje mūsų laukė ne tik inovatyvūs žaliųjų technologijų pristatymai, bet ir dirbtuvės, edukacijos, aplinkosaugos iniciatyvų apdovanojimai. Ekologinio klubo „Žuvėdra“ vadovė, biologijos mokytoja metodininkė Oksana Gončarova gavo aplinkos ministerijos padėką už indėlį į aplinkosauginį švietimą, tapo konkurso „Gamtos herojai 23“ nominante.

Buvo labai smagu Pasaulinę aplinkos apsaugos dieną paminėti Prezidentūroje.

 

 

Nuotraukos:
Oksana Gončarova

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas