Rašinių konkursas „Mes esame Nato“

  • Paskelbė : Laima Juodagalvienė
  • Paskelbta: 2024-04-05
  • Kategorija: Konkursai

Kovo 27 d. Valdovų rūmuose vyko Lietuvos mokinių rašinių konkurso „Mes esame Nato“ laureatų iškilminga apdovanojimų ceremonija. Į renginį buvo pakviesti IVa klasės mokinys Eigintas Urbanavičius ir lietuvių kalbos mokytoja Angelė Burokienė.

Konkurse dalyvavo 8–12 klasių mokiniai iš visos Lietuvos. Jie rašė rašinius lietuvių, anglų, prancūzų, lenkų bei vokiečių kalbomis. Eigintas rašė rašinį tema „Mano atsakymas piliečiams, prieštaraujantiems Lietuvos narystei NATO“. Mokinys savo rašinyje teigė, kad „prieštaravimas Lietuvos narystei NATO yra svarbus ir sudėtingas klausimas, kuris susijęs su daugybe politinių, saugumo ir nacionalinio identiteto bei suvereniteto aspektų. Tai tema, kuri priverčia mąstyti apie šalies ilgalaikę strategiją, jos saugumą bei balsą tarptautinėje arenoje. <...> Mano atsakymas piliečiams, prieštaraujantiems Lietuvos narystei NATO, yra toks, kad NATO, nors ir turi juodų dėmių savo istorijoje, šiandien ji reikalinga kovoje su terorizmu, agresija, tam, kad išlaikytų taiką, laisvę ir demokratiškumą pasaulyje. Lietuva be aljanso yra viena. Lietuvai ji yra reikalinga užtikrinti savo saugumą ir laisvę. Aljansas reikalingas užtikrinti, kad tai, kas atsitiko Ukrainoje, neatsitiktų kitoms šalims, taip pat ir Lietuvai.“

Mokinys ir mokytoja buvo apdovanoti padėkos raštais ir atminimo dovanėlėmis. Apdovanojimus įteikė Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje Alix Everard ir Kanados ambasadorė Lietuvoje Jeanette Sautner.

Konkursą organizavo Mobilizacijos ir pasipriešinimo departamentas prie KAM, dienraštis „Kurier Wilenski“ bei NATO šalių narių diplomatinės atstovybės.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas