Protų kovos „Būk atsakingas – saugok gamtą“, skirtos Žemės mėnesiui

  • Paskelbta: 2024-04-24
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio 24 d. vyko protų kovos „Būk atsakingas – saugok gamtą“ tarp 5–6 ir 7–8 klasių komandų. Renginį organizavo gamtos mokslų mokytojai. Renginio vedėjos – ekologinio klubo „Žuvėdra“ narės ir projekto „Žaliasis trečiadienis“ dalyvės, IVa klasės mokinės Ligita, Rūta, Renata, Indrė.

Muzikinis gimnazistų pasirodymas prieš viktoriną visus maloniai nuteikė rimtai ir sąžiningai kovai. Renginio organizatoriai  parengė labai smagią ir naudingą viktoriną apie rūšiavimą, ir džiugu, kad dalyviams sekėsi labai gerai. 5–6 klasių grupėje dalyvavo keturios (5a, 5b, 6a, 6b klasių) komandos. „Žaliosios viktorinos“ nugalėtojais tapo 6b klasės komanda, antroji vieta atiteko 6a klasės komandai, o trečioji vieta – 5a klasės komandai.

7–8 klasių grupėje dalyvavo šešios (7a, 7c, 8a, 8b, 8c, 8d klasių) komandos. „Žaliosios viktorinos“ nugalėtojais tapo 7a klasės komanda, antrąją vietą užėmė 8d klasės komanda, o trečiąją vietą – 8a klasės komanda. Komandos buvo apdovanotos saldžiais prizais.

Svarbiausia yra tai, kad visi įgijome žinių ir supratome, kad mūsų maži ir, atrodytų, nežymūs darbai – popieriaus ir elektros taupymas, langų ir durų sandarumas, vandens čiaupų sutvarkymas, tinkamas atliekų rūšiavimas – padeda tausoti medienos išteklius ir elektrą, šilumą ir vandenį, kuriems pagaminti ar išgauti reikia daug energijos, o jai pagaminti naudojami nuolat senkantys Žemės ištekliai. 

Dėkojame visiems protų kovų dalyviams.

Nuotraukos:
Oksana Gončarova

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas