Nuaidėjo paskutinis skambutis

  • Paskelbė : Laima Juodagalvienė
  • Paskelbta: 2024-06-02
  • Kategorija: Renginiai

Penktadienį gimnazijos abiturientai rinkosi į Paskutinio skambučio šventę. Ji vyksta pačiu gražiausiu laiku, kai gamtoje gausybė žydėjimo, spalvų, sodrios žalumos. Šiais metais tą pačią dieną atsisveikinome ir su pavasariu, kuris dabar primena brandžią vasarą: stebina karščio bangos, besitrankanti perkūnija ar netikėtai iš dangaus pažirę ledo gabalėliai. Gamta tarsi primena, kad žengdami į savarankišką gyvenimą jauni žmonės būtų pasiruošę džiaugtis maloniomis staigmenomis ir nugalėti iššūkius.

Paskutinio skambučio šventė visada be galo graži ir jaudinanti. Šiemet iškilminga abiturientų eisena su Pabradės miesto kultūros centro fanfariniu orkestru, vadovaujamu B. Vilimo, pajudėjo iš Cirkliškio centro. Ją lydėjo policijos ekipažai. Trumpas stabtelėjimas prie Švenčionių rajono savivaldybės – Švenčionių rajono savivaldybės vicemero Eriko Demidovo sveikinimas, įamžintos akimirkos su artimaisiais, draugais. Eisena artėja prie gimnazijos, čia juos pasitinka visa bendruomenė, o mokytojos Irinos parengti mokiniai sušoka masinį linijinį šokį. Be galo jaudinanti ši akimirka, kuri nepasikartos kaip ir visa kita, kas vyko tądien. Skambutis abiturientus pakviečia į Paskutinę pamoką – džiaugsmo ir liūdesio pamoką...

Oficialioje dalyje, kuri vyko išoriniame gimnazijos kieme, netrūko sveikinimų, padėkų, šypsenų. Į dangų su balionais nuskriejo abiturientų svajonės, sušoktas Paskutinio skambučio valsas, nubraukta ne viena ašara. Svečiai, tėveliai, mokytojai, mokiniai vėliau pakviesti į gimnazijos aktų salę, kur vyko nuostabus  Paskutinio skambučio koncertas. Prieš koncertą visi galėjo pasigrožėti 80-osios laidos abiturientų dovana – sūpynėmis, kurios, puikiai įkomponuotos gimnazijos lauko klasėje, laukia mėgstančių svaigų skrydį.

Dėkojame gimnazijos administracijai, mokiniams, mokytojams, tėveliams, svečiams, visiems, prisidėjusiems prie šios nuostabios šventės organizavimo.

Sėkmingo jums skrydžio, 80-osios laidos abiturientai!

Nuotraukos:
Virgilijus Cicėnas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas