Abiturientų išleistuvių šventė

  • Paskelbė : Laima Juodagalvienė
  • Paskelbta: 2024-07-24
  • Kategorija: Renginiai

Vasaros vidurys šiemet ypač ryškiai išsiskiria branda – laukuose jau geltonuoja kviečių jūros, rausta šermukšnių kekės, darželiuose kelia galvas rudeninėmis gėlėmis laikomų jurginų, astrų žiedai, rytais ant žolės ilgiau užsibūna rasos ašarėlės... Tai, kas vyksta gamtoje, siejasi ir su žmogaus gyvenimu. Brandos atestatas jauno žmogaus rankose – tai patvirtinimas to, kad jis tampa suaugusiu ir pradeda suaugusio gyvenimą, kuris kupinas įvairių galimybių.

Liepos 19 d. gimnazijos jubiliejinės 80-osios laidos abiturientai rinkosi į išleistuvių šventę, kuri prasidėjo Švenčionių Visų Šventųjų bažnyčioje, o Šv. Mišias aukojo dekanas Stanislav Matiukevič kartu su dar trimis kunigais iš Vilniaus. Vėliau šventė vyko gražiajame Švenčionių miesto parke, kur susirinko daug svečių, gimnazijos administracija, mokytojai, tėveliai, draugai. Vieni žodžiais, kiti ir įvairiomis dovanomis  norėjo atkreipti dėmesį į tai, kad abiturientai įveikė visas kliūtis, siekė kuo geriausių rezultatų ir gauti atestatai vainikuoja nelengvas jų pastangas.  Abiturientams įteikta ir kiekvienus metus gimnazijoje leidžiama „Metų knyga“: joje kiekvienas ras savo draugų, mokytojų nuotraukas ir linkėjimus, renginių aprašymus, dailės ar literatūros kūrinius, sukurtus gimnazijos mokinių. Visi tėveliai, auklėtojai, mokytojai, svečiai, norintys kartu su abiturientais atlikti Andriaus Mamontovo dainą „Būkim draugais“, buvo pakviesti į sceną.  Šventės pabaigoje nuskambėjo vienos iš šventės vedėjų direktoriaus pavaduotojos Daivos Jasiulionienės žodžiai: „Mielas jaunime, perėjote į naują žaidimo, kurio pavadinimas „Gyvenimas“, lygį! Aktyvuokite jį!“ Linkime ir toliau mokytis, nes mokymasis yra reikalingas visą gyvenimą. Ieškokite protingesnių už save, klauskite, viską įsidėmėkite ir nesiginčykite. Išmintingiausias pasaulyje žmogus Aristotelis yra pasakęs: „Žinios yra reikalingos tam, kad mes galėtumėme nuspėti ateitį“. O ateitis yra pavojinga ir nenuspėjama.

Dėkojame mūsų socialiniams partneriams – Švenčionių miesto kultūros centro kolektyvui, Švenčionių seniūnijai, Švenčionių Visų Šventųjų bažnyčios klebonui ir choristams, mokiniams, jų tėveliams ir visiems, padėjusiems organizuoti 80-osios laidos Išleistuvių šventę.

Nuotraukos:
Virgilijus Cicėnas

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas